Az egyházközségi karitászcsoport bemutatkozása

A nagyböjt folyamán újraszerveztük egyházközségünkben a karitászcsoportot.

Hála Istennek, húsznál is többen jelentkeztek egészen fiataloktól a nyugdíjas korosztályig. Közülük néhányan korábban is részt vettek a karitászmunkában, sokan pedig most újonnan kapcsolódnak be.

Húsvét után megtettük a közös munka első lépéseit.

A csoport vezetője a plébános atya felkérésére Jászberényiné Szepsi Katalin. Helyettesei Balázs Anikó Zsuzsanna és Dévai Zsuzsanna.

 

Nyitottak vagyunk arra, hogy elsősorban egyházközségünkben, de ha szükséges és módunkban áll, azon kívül is igyekezzünk a segítő szeretetet sokféleképpen gyakorolni.

 

Megemlítünk néhány lehetőséget:

A családok mindennapi életében felmerülhetnek technikai nehézségek, melyek megoldásához kérhetnek tőlünk segítséget. Gondolunk itt például gyermekfelügyeletre, tanulás segítésére, nehezebben megoldható házimunkára.

Igyekszünk segíteni olyan esetekben is, melyek az egyes gyermekekkel kapcsolatosak, és a hittancsoportokban, óvodákban, iskolákban felmerülhetnek. Így igyekszünk tehermentesíteni a családokat is.

A családban, intézményben vagy egyedül élő idős emberek, betegek, sérültek és fogyatékkal élők látogatását, alkalmankénti felügyeletét és alapvető ellátását, lelki támogatását is szívesen vállaljuk.

Próbálunk segíteni magányos idős embereknek és kisgyermekes családoknak, pótnagymamákat és pótunokákat összeismertetni, ha lesz rá igény.

Az aktuálisan anyagi segítségre szorulókat lehetőségeinkhez mérten szeretnénk támogatni, szükség szerint gyors segítséget nyújtani.

Bekapcsolódunk a Katolikus Karitász által központilag szervezett élelmiszergyűjtésekbe, adománygyűjtésekbe és azok kiosztásába.

Ünnepek előtt jótékonysági célú vásárt hirdetünk kreatív alkotómunkával készült tárgyakból. 

Terveink szerint szolgálatunkkal a plébániai közös programok lebonyolításában is szerepet fogunk vállalni, és ez által építeni az egyházközséget.

Szükség szerint egyéb felmerülő feladatokban is részt vállalunk.

 

Munkánk megkezdéséhez kéréseket, információkat várunk, melyeket írásban, pontos elérhetőséggel a templomban hátul elhelyezett karitászperselybe lehet bedobni, vagy a karitászcsoport e-mailcímére elküldeni.

Természetesen várjuk a személyes megkereséseket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük