Ima-katekézisek 2024 első félévében

A váci egyházmegye 2026-ban fogja megünnepelni alapításának 1000. évfordulóját, amit egy hároméves lelki előkészület előz meg. Ebben a három évben így rendkívüli lehetőség adatott, hogy az ünnepre készülve mi, péceli és mendei katolikusok együtt építsük helyi közösségeinket, és gondozzuk plébániánk lelki életét.

Az egyházmegye ünnepére testvérplébániáink szervezésében ima-találkozókkal készülünk, amiken a péceli és mendei hívek közösen vesznek részt. A három év során olyan témákat fogunk körbejárni, mint a személyes istenhitünk, meghívottságunk, az Egyházhoz tartozásunk, valamint missziós küldetésünk.

Az elmúlt évben volt egy közös zarándoklatunk Győrbe, majd két ima-találkozót tartottunk, egyet Mendén, egyet Pécelen és együtt körbejártuk a Megtérés, isteni természet és Imádság témáját.

2024 első félévében ismét két ima-találkozó (vagy ima-katekézis) lesz az alábbi időpontokban:

1. alkalom: 2024. febr. 24.; helyszín: Pécel; téma: Istenismeret, szentháromságos szeretet (bővebb információk és programok lentebb)

2. alkalom: 2024. máj. 1.; helyszín: Mende; téma: Jó hívőnek lenni– Kapcsolat Istennel (bővebb információk és programok hamarosan)

A félévben lesz egy közös zarándoklatunk is, melynek időpontjáról és úticéljáról később adunk tájékoztatást. Témája lesz: Isten szeretetének elsődlegessége.

A szervezésben számítunk a helyi közösségek és hívek segítségére, kreativitására, de legfőképp részvételére!

I. Ima-katekézis

Az adventi lelki nap sikerén felbuzdulva most nagyböjtben is szeretnénk közös imatalálkozóra hívni a péceli és a mendei plébániaközösségek híveit. A lelki nap során nemcsak saját közösségeink összetartozását szeretnénk megerősíteni, de egyúttal folytatnánk azt az ünnepi, előkészületi utat, amire egész egyházmegyénk szinte minden plébániája igyekszik a maga módján rálépni. Egyfajta közös zarándoklat ez, ahol a mi imáink összekapcsolódnak a váci egyházmegye többi egyházközségének imájával. Így általunk is kicsit megcsillanhat az a Szentlélekből fakadó egység, amire a mai kornak oly nagy szüksége van.

2024. február 24-én (szombaton) 15:00-tól várjuk a híveket erre a kivételes ima-katekézisre, aminek témája: Istenismeret, szentháromságos szeretet

 A tervezett program:
15:00 érkezés, szeretetvendégség (agapé), találkozás a hittan teremben
15:30 a katekézis meghallgatása a templomban
+ a témához kapcsolódó tanúságtétel
16:00 kiscsoportos beszélgetés
16:45 szentségimádás a templomban
utána folytatódhat a beszélgetés és agapé a hittan teremben.

 A szeretetvendégséghez kérjük, hogy aki tud, sós/édes süteménnyel járuljon hozzá, amit előre is köszönünk. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük